Utvecklar däck för allt från cyklar till Formel 1

Däck-, Fälg- och Tillbehörleverantörernas Förening (DFTF) är en ideell förening för företag som är leverantörer till återförsäljare av däck i Sverige. Bland våra medlemmar finns bland andra några av världens största däcktillverkare, som t ex Bridgestone, Continental, Good Year, Michelin och Pirelli. Multinationella företag som forskar och utvecklar däck och tillbehör för allt från familjebilar och cyklar till gigantiska entreprenadmaskiner, flygplan och Formula 1-bilar. DFTF:s uppgift är att främja medlemmarnas gemensamma intressen samt att verka för en sund och positiv utveckling av däckbranschen i Sverige.

Läs mer på DFTF …

Var noga med vinteregenskaperna när du väljer dubbfritt

EU-märkningen från 1 november 2012 hjälper dig att välja däck med lågt rullmotstånd, bra våtgrepp och låg ljudnivå utanför bilen. Märkningen omfattar däck för personbilar, bussar samt lätta och tunga lastvagnar som tillverkats efter 1 juli 2012. Men märkningen ger inte någon information om exempelvis egenskaper på snö och is.

Kontrollera vilka vinteregenskaper däcket har och ta större hänsyn till dessa än värdet på etikettens våtgrepp.Medlemmar